Diensten

MDG stucadoorsbedrijf is gespecialiseerd in:

Voorpagina
2016-09-27-PHOTO-00001780

Wandafwerking

Wandafwerking kan bestaan uit behangklaar maken of sausklaar maken.

 

Behangklaar maken:

Nadat de muren met pleisterwerk behangklaar zijn gemaakt, kunt u aan de slag met behangen. De muren hoeven bij deze vorm van wandafwerking minder strak te zijn, vergeleken bij het sausklaar maken van de wanden. Dit maakt dat deze vorm van wandafwerking iets goedkoper zal zijn dat het sausklaar maken van wanden.

 

Sausklaar maken:

Bij deze vorm van wandafwerking zullen uw wanden zeer egaal en vlak worden gemaakt, waardoor deze direct afgewerkt kunnen worden met sauswerk.

 

Uitrapen:

Bij het afwerken van de wanden kan het zijn dat er eerst uitgeraapt moet worden. Uitrapen is een vakterm voor het egaal maken van muren met grote oneffenheden. Wanneer er meer dan een halve centimeter gips aangebracht moet worden om de ondergrond egaal te maken, wordt dit ‘uitrapen’ genoemd. Dit kan zowel met de hand als machinaal gedaan worden. Het machinaal ‘uitrapen’ verloopt sneller. Ook dit kan MDG Stucadoorsbedrijf voor u doen!

plafond
Foto 25-02-17 11 31 08
Foto 16-11-17 12 46 42
Foto 08-01-18 20 56 48

Plafonds

Plafonds kunnen afgewerkt worden met pleisterwerk of schuurwerk, het is een kwestie van smaak welke vorm van afwerking de voorkeur geniet.

 

Pleisterwerk:

Pleisterwerk bestaat uit een dunne laag gips die vlak op het plafond wordt aangebracht. Pleisterwerk is een gladde plafondafwerking zonder naden, welke geschikt is als ondergrond om te sausen. Doordat het product niet egaal opdroogt, is een nabehandeling vereist in de vorm van sausen.

 

 

Schuurwerk:

Schuurwerk is een traditionele eindafwerking met een draaiende schaduwwerking. Het wordt gemaakt van gips waaraan zilverzand en kalk is toegevoegd. Met een spons worden er in de natte gips overlappende cirkelvormen gedraaid, waarbij een fijn gestructureerd en traditioneel plafond ontstaat.

 

 

Lijstwerk:

Lijsten maken elke woning sfeervol, of het nu een oud stadspand is of een nieuwbouwwoning. Lijstwerk kan bestaan uit het aanbrengen van een plat plint of kooflijsten op het plafond.

Sierpleiser

Sierpleister oftewel spachtelputz is een vorm van wandafwerking welke sterk en stootvast is. Daarnaast is spachtelputz aan te brengen in de kleur die u wenst.

U kunt zelf bepalen hoe grof of fijn de korrel structuur van uw Spachtelputz wordt. Dit kan een korrelgrootte zijn vanaf 0,5 mm tot 3 mm.

Beton ciré

Beton ciré wordt aangebracht om wanden een authentieke en natuurlijke uitstraling te geven.  Beton ciré is een afwerking die voornamelijk wordt toegepast in een badkamer, toilet of keuken. Beton ciré kan namelijk worden voorzien van een waslaag waardoor vocht en vuil niet op de ondergrond hechten. Daarnaast is beton ciré uitermate geschikt als decoratie in onder anderen woonkamers.
Bovendien is beton ciré verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Renovatie

Renovatie bij stucwerk is het opknappen van uw plafond, wand of gevel. Het stucwerk wordt niet zozeer in de oude staat hersteld, zoals bij restauratie, maar het wordt juist vernieuwd met nieuwe, passende materialen.

Wanden sausen

MDG Stucadoorsbedrijf kan uw wanden ook sausen. Voordat er gesausd kan worden, moeten de wanden en plafonds glad zijn. Hoe strakker de ondergrond is, hoe mooier het eindresultaat.
Sauswerk op plafonds en wanden kan uiteraard in verschillende kleuren worden aangebracht.

Buitengevel

Er zijn verschillende mogelijkheden voor het afwerken van buitengevels. Bijvoorbeeld: spachtelputz en schuurwerk.

Om de buitengevel af te kunnen werken, dient deze voorbehandeld en glad te zijn, uiteraard kan MDG Stucadoorsbedrijf hiervoor zorgdragen.